POBLACIONS


Poblacions a El Clos


Informació


Poblacions a El Clos


historia (3)

Conesa

El poble de Conesa declarat Bé Cultural d’interès Nacional situat en plena Ruta del Cister i Medieval és un enclavament històric de gran bellesa que es manifesta en la seva església d’estil gòtic-romà, en el seu recinte emmurallat, els seus carrers, places i portals plens d’encant.

Montblanc

Montblanc

Declarat Conjunt Monumental i Artístic l’any 1947, és la capital de la Conca de Barberà, situada prop de les Muntanyes de Prades i del monestir de Poblet.

Llorac

Llorac

És un dels municipis que integren les rutes Medieval, del Cister i de la Vall del Corb. Té una altitud de 648 m.

Guimera

Guimerà

Seguirem la història a través d’un trobador que va fer cap, fa 600 anys, i va descobrir la vila medieval de Guimerà.

Vallfogona de Riucorb

Vallfogona del Riucorb

El poble té una altitud de 573 m. i 130 habitants, està situat prop del riu Corb. Té un nucli antic d’ambient medieval amb infinitat de llocs evocadors especialment la Plaça Major.

Fores

Forès

És un dels municipis que integren les rutes Medieval i del Cister. El poble té 66 habitants i està situat a la part alta d’un turó de 864 m., que domina la fèrtil vall de la Conca de Barberà des-de on s’albira el mar, els Pirineus, i la muntanya de Montserrat.

Cooperativa-pagesos-Barbera

Barberà de la Conca

Municipi històric que figura a les rutes del Cister, dels Cellers i dels Templers.

El poble té 450 habitants i està emplaçat en un monticle a 476 m. presidit pel seu castell.

Sarral

Sarral

D’ origen prehistòric com constaten les restes que s’han trobat a la vila. La Carta de població li va ser atorgada l’any 1180 pel rei Alfons I el Cast, quedant constituïda com a vila reial.

Rocafort

Rocafort de Queralt

Municipi que forma part de les rutes dels Cellers Modernistes i del Cister. El poble té uns 260 habitants. Està envoltat pels rius de Vallverd i de Conesa, afluents de l’Anguera.

Les piles de gaia

Les Piles de Gaià

Les Piles de Gaià, és un dels municipis que integren les rutes dels Castells del Gaià i del Cister. Està situat a la part nord-est de la comarca.

Vallespinosa

Vallespinosa

Un fet històric ocorregut al segle XVII relaciona el famós personatge de la segona part del Quixot, Roque Guinart, amb els hospitalaris de Barberà.

Biure del Gaia

Biure del Gaià

Des de Biure surt la pista forestal que porta fins a l’ermita de Sant Miquel, situada a la muntanya Sant Miquel de Montclar.

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt

Santa Coloma de Queralt, encara que pertany a la comarca de la Conca de Barberà de Tarragona per la seva situació geogràfica i el seu entorn natural la població se sent més identificada com a Baixa Segarra.

savalla de comtat

Savallà del Comtat

És un dels municipis que integren les rutes dels castells, medieval i del Cister.Té uns 72 habitants i la seva altitud és de 822 m. Està situat en la part septentrional de la comarca, en contacte amb els altiplans de la Segarra, en els vessants d’un pujol coronat en la seva part més alta per les restes del castell.

Siurana

Siurana

Diu la llegenda, que en temps del comte Ramón Berenguer IV, Catalunya va passar a ser de domini cristià, amb una sola excepció, el REGNE DE SIURANA, on residia l’últim rei moro anomenat Almemoniz i una reina de singular bellesa, cridada Abdelàzia.

CONSULTA DISPONIBILITAT


2 + 14 =

EMAIL

elclos@elclos.com

TELÈFON

+34 977 898 021
+34 938 037 842
whatsapp+34 678 705 392

 

EL CLOS

Top 10 millors cases rurals de Catalunya per Escapada Rural