Guimerà

Seguirem la història a través d’un trobador que va fer cap, fa 600 anys, i va descobrir la vila medieval de Guimerà.

Va passejar pels carrers i places va pujar i entrar al castell on saluda a Galceran de Pinós, Senyor de Guimerà. Tenia cartes de presentació i va preguntar i demanar per poder consultar l’arxiu i biblioteca del castell.

El senyor feudal li explicà la història de la fundació del poble i dels primers passos, dels primers pobladors. Estava ben documentat que foren els ibers els primers pobladors i pagesos de la vall del Corb i habitants de Guimerà.

A la biblioteca va poder consultar pergamins i documents que estaven guardats en calaixos i armaris i on explicaven histories sobre l‘origen i el nom de Guimerà.

Coincidint amb el segon cap de setmana d’agost se celebra un destacat esdeveniment a Guimerà, el tradicional mercat medieval, dret que va ser atorgat a la vila per Jaume II l’any 1294.

Amb el pas del temps s’ha anat adaptant, en aquesta última edició, mostra una sorprenent vitalitat, transformant-se en una interessant plataforma de difusió cultural en tots els aspectes.

Entre altres activitats han hagut actes, audiovisuals, més d’un centenar de parades de venda, demostracions d’oficis antics, espectacles, i tots abillats amb les típiques indumentàries, que transcorren per carrers i places adornats amb una especial tipologia, que ens transporten a l’època medieval i atreuen per dos dies a una important quantitat de visitants de tota Catalunya.

Per aquest i per molts altres aspectes, a tots els nostres clients de la casa rural El Clos sempre els aconsellem i convidem visitar Guimerà, un poble catalogat ( BCIN ), Interès Turístic Nacional