Ho tens decidit. Ja saps que els teus pròxims dies lliures transcorreran en un entorn rural. Ve de gust, oi? A més, hi ha bon ànim. És precisament el que necessites i el que et convé: una mica de tranquil·litat, camp i a gaudir sense presses.

Si encara vas dubtant en referencia a una cosa tan important com és l’elecció de l’allotjament, aquest poat és per a tu.

Coneixes les diferències que hi ha entre una casa rural i un hotel rural? Molta gent pensa que són bàsicament el mateix; no obstant això, res més lluny de la realitat.

Fora dilemes!

Estigues atent perquè quan acabes de llegir, sabràs exactament què és el que necessites.

Ubicació i arquitectura

Atesa la classificació de l’allotjament com a «rural», la localització ha de complir amb certs requisits. El principal d’ells, que l’entorn sigui agrest.

blank

Res de ciutats, carreteres o espais urbans en àrees metropolitanes. Per a poder qualificar-se com a tals, tant la casa com l’hotel rural han de situar-se en zones fonamentalment rústiques o campestres.

Ara bé, dins d’aquest punt en comú, ens trobem amb el primer senyal distintiu: l’hotel sol haver estat construït ex profeso amb l’objectiu de ser-ho. Mentrestant, la casa rural és una edificació amb història que ha estat restaurada o acondicionada per a tenir una segona vida reconvertida en negoci turístic.

Sent així, la casa rural conservarà certs detalls que parlin del seu passat, sorprenguin i enamorin al visitant. Bigues de fusta, sòls originals, façanes d’època, mobiliari original… Quan et vulguis adonar, ja et sentiràs part del lloc.

Aprofita i pregunta als amos per la història de la seva casa. De ben segur, estaran encantats d’explicar-te detalls curiosos i anècdotes que van succeir allí mateix.

blank

Serveis personalitzats

Parlant dels propietaris de la casa rural, molt probablement, aquests seran també els gestors de l’allotjament.

Es tracta de negocis tradicionalment gestionats per famílies. Matrimonis als quals sovint assisteixen els fills o fins i tot els néts. Les generacions es van donant el relleu. Amb aquest panorama tan casolà, com imagines que serà l’atenció?

Ja ho estaves intuint: bastant acurada i de tracte molt pròxim. Ells volen que et sentis com en la teva pròpia casa, així que no escatimaran en consideracions i amabilitats per a aconseguir-ho.

A la sincera cortesia, se li suma l’ambient desinhibit i informal i ja tenim just allò que anàvem buscant: aquesta sensació familiar i acollidora d’una calidesa sorprenent i reconfortant.

Tens alguna petició especial? No dubtis a comentar-ho i veuràs com els teus dedicats amfitrions tracten de complaure’t de bona gana.

En el cas dels hotels rurals, és possible que no es donin les mateixes condicions. Tingues en compte que són allotjaments més grans, i encara que el personal sigui igualment meravellós, el tracte pla i casolà pot ser menys habitual. Això és pel fet que la implicació entre empleats i empresa és diferent: de tipus més professional i menys afectiva.

Encant i magnetisme

Una mica en la línia que estem tractant fins ara, és de preveure que les sensacions com a hoste tampoc seran les mateixes en un hotel que en una casa rural.

blank

El genuí

Ja hem comentat que a les cases rurals regna l’autenticitat. Tant de la pròpia part física de l’allotjament com de les persones que s’encarreguen d’ell dia rere dia. És precisament aquesta unió entre el potencial històric i humà el que genera una experiència veritablement atractiva i interessant.

Un mateix concepte

Un mas, una masia, un casalot, un ranxo, una vila, una alqueria o una cabanya. En cada lloc reben un nom, però totes coincideixen en el mateix: el seu esperit casolà no es perd, és imperible i forma part de la identitat de la casa rural.

Tot l’any

Durant les quatre estacions, els dotze mesos, qualsevol cap de setmana o les festes de guardar, les cases rurals són una autèntica delícia per als sentits. Per a la calma i la pau interior i per a gaudir amb la teva parella, fills o amics just com ha de ser: en un ambient relaxat i distès, amb tot allò que necessites a l’hora de passar uns dies en la glòria.

Ja saps quina és la teva opció?

En El Clos som experts a reconciliar als nostres hostes amb el seu costat més espontani i natural, així que, per què no?, et suggerim que et converteixis en un d’ells i comencis per aquí.

Veuràs que reunim tot el que esperes d’una escapada rural. Però no una qualsevol, no: una memorable que superi les teves expectatives i, per descomptat, les dels teus acompanyants. Perquè no hi ha res millor que compartir els bons moments amb els qui més vols.

Fins aviat