T’estàs preguntant què pots fer a la Conca de Barberà?. Estàs decidint quina serà la propera escapada, però amb prou feines coneixes aquesta comarca?

Avui volem obrir-te els ulls i ensenyar-te alguns llocs imprescindibles que estan a la Conca de Barberà que et captivaran i que faran de la teva estada a El Clos, unes vacances inoblidables.

Pren nota!

On és la Conca de Barberà

La Conca de Barberà és la comarca en la qual es troba Conesa, el petit poble on està ubicat el nostre allotjament rural, El Clos.

Aquesta comarca es troba a l’interior de la Costa Daurada i té el privilegi de comptar amb un dels llocs més increïbles que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat, el Reial Monestir de Santa Maria de Poblet.

D’altra banda, està molt a prop de la costa i de Port Aventura, tot i que sabem que si véns fins aquí és perquè ho fas a la recerca d’una aventura rural.

No anem a demorar-més i anem a explicar-te quins són aquests llocs que no et pots perdre si véns a la Conca de Barberà.

# 1 Reial Monestir de Santa Maria de Poblet

monestir de poblet el clos

Aquest monestir de monjos cistercencs es va fundar en 1150, encara que va ser refundat el 1940 per monjos arribats d’Itàlia de la mateixa ordre.

Aquesta construcció va ser declarada Patrimoni de la Humanitat el 1991, a dia d’avui acull 25 monjos i es pot visitar durant tot l’any.

A més, si ets home tens la possibilitat d’allotjar-te al monestir durant una setmana per viure la vida dels monjos aportant només la voluntat. Si estàs plantejant-te convertir-te en monjo, aquí podries provar la vida que portaries entre els seus murs. Mes informació.

# 2 Coves de l’Espluga de Francolí

Aquestes coves estan formades per grans conglomerats i reben el nom de «grans cavitats», situant-se en el setè lloc com la cova més llarga del món. En el seu interior encara transcorre aigua subterrània que aflora a la Font Major, lloc de naixement del riu Francolí.

Els estudis arqueològics indiquen que han tingut freqüentació humana des del Paleolític Mitjà; de fet, «espluga» significa cova en llatí, de manera que existeix la teoria que en els seus orígens més remots, l’antic poblat vivia al seu interior.

La visita a les coves pot realitzar-se en família i amb nens, ja que no presenta cap desnivell. La visita sempre serà guiada, però si vols alguna cosa més aventurer et recomanem que contractis la “Ruta Aventura».

Podràs remuntar el riu subterrani a través de totes les cavitats abillat amb neoprè, casc i llum seguint sempre les instruccions de dos espeleòlegs.

T’atreveixes?

# 3 Pintures rupestres a Montblanc

Montblanc és conegut per ser el bressol de la llegenda de Sant Jordi, però també és Patrimoni Mundial de la UNESCO gràcies a la conservació de pintures rupestres.

rupestre montblanc el clos

Posa’t roba de muntanya, agafa la motxilla i fica una ampolla d’aigua, un entrepà i moltes ganes; apunta’t a aquesta excursió guiada que té 8 km de recorregut i dura aproximadament 4 hores. El punt de trobada és a l’Oficina de Turisme i l’excursió comença a Rojals.

Té una dificultat mitjana, de manera que és apta per a nens a partir de 7 anys i qualsevol persona amb una forma física bona.

Encara que en aquesta excursió s’interpreten les pintures rupestres, també es parla de la flora i fauna del lloc. Gaudeix de la natura i capta amb la teva càmera millors records de la zona.

# 4 Visita a un celler modernista

La nostra recomanació és que visites l’edifici que representa als cellers modernistes de Catalunya: el celler cooperatiu de l’Espluga de Francolí.

Ha estat denominada durant molt de temps com «la catedral del vi», ja que havent estat fundada el 1902, és una de les més antigues de Catalunya; la decoració exterior és molt cridanera i ha estat restaurada recentment.

El museu del seu interior ocupa tres nivells de l’edifici i explica la història, el cultiu i l’elaboració del vi, a més es pot comprar vi, cava i fruits secs a les seves instal·lacions.

# 5 La ruta del Cister

Si t’agrada el senderisme, estar en contacte amb la natura i al seu torn empapar d’història, has de aventurar-te a completar el GR175. Aquest sender enllaça els tres monestirs més importants de Catalunya: el de Vallbona, el de Poblet i el de Santes Creus.

Completar-ho et portarà 105 km a peu o 108 km si decideixes fer-ho en bicicleta; està totalment senyalitzat i compta amb la infraestructura necessària perquè la caminada sigui segura i còmoda com baranes i escales.

No necessitaràs tenir una excel·lent preparació física, sinó temps suficient per completar la distància, ja que els desnivells no són exagerats.

La ruta del Cister t’apropa a la natura i t’ajudarà a connectar amb tu mateix. ¡Promès! Veure mes aqui.

Gaudeix de Conca de Barberà

conca de barberà el clos

Ens encanta poder donar-te a conèixer tot el que la nostra comarca pot oferir-te. I és que allotjant-te a El Clos estaràs a un pas de qualsevol pla que et s’aproximi a la natura ia la història medieval.

Deixa’t seduir per antics monestirs, castells i cellers modernistes que faran volar la teva imaginació cap a temps passats i sobretot, encara que et recomanem portar càmera de fotos per immortalitzar-ho tot, obre bé els ulls per gaudir de tota la bellesa que la Conca de Barberà té per oferir .

Et ve de gust passar uns dies amb nosaltres?