Gaudir de la natura a l’interior de Tarragona és possible en qualsevol moment de l’any i hi ha la possibilitat de realitzar un gran ventall d’activitats a l’aire lliure.

Tan sols hauràs de tenir en compte l’època de l’any en què et trobes i triar la roba més d’acord a les temperatures que hi hagi; gaudiràs més i millor de qualsevol activitat que et proposis.

Avui volem servir-te en safata els millors plans a l’aire lliure que pots trobar a prop del Clos i així, quan vinguis a allotjar-te amb nosaltres, ja sabràs per on començar.

Estàs preparat per a l’aventura?

# 1 Senderisme

Aquest és sens dubte el millor pla a l’aire lliure que podràs trobar mai: és gratis, saludable i et connecta amb la natura.

senderisme elclos

A la Conca de Barberà, comarca en la qual està situada la nostra casa rural, hi ha nombrosos senders de petit i gran recorregut que estan perfectament senyalitzats i que no tenen un gran desnivell, el que significa que són aptes per a gairebé qualsevol persona que tingui un mínim de forma física.

Aquí mateix, a Conesa, tens un sender anomenat el Camí d’Hivern d’uns 9 km, que recorre àrees boscoses i camps de cultius.

Aquest és només un exemple, perquè la Conca de Barberà té molts altres senders que segurament encaixin amb les teves qualitats físiques i les teves expectatives de vacances. La majoria són rutes circulars, perfectes perquè dediquis una jornada o part d’ella a aquesta activitat, així que agafa un entrepà i una ampolla d’aigua i ¡a caminar! Veure: Les millors rutes de senderisme de la Conca del Barberà

# 2 La ruta del Cister

En certa manera aquesta activitat també seria senderisme, però a un altre nivell.

Estem parlant d’una ruta circular de 105 km que uneix els tres monestirs més importants de la nostra comarca: Santes Creus, Poblet i Vallbona.

Et portarà entre 4 i 5 dies completar-lo, la qual cosa significa que hauràs de fer nit pel camí, com per exemple en els monestirs que ofereixen hostatgeria a canvi de la voluntat.

Aquesta ruta està dins del sender de gran recorregut GR175 que, tot i que està ben senyalitzat, sí que presenta algun desnivell per al qual hauràs d’estar preparat. Si tens bona forma física i experiència en la muntanya, aquesta activitat està feta per a tu. Veure mes aqui.

# 3 Vol en parapent

T’imagines sobrevolar les muntanyes i sentir que ets tan lliure com un ocell?

parapent el clos

Si estàs a la recerca d’aventures que omplin el teu bagul de records, un vol d’aquest estil quedarà marcat en la teva memòria per sempre.

I és que no tens res a témer, perquè no necessites cap experiència. Aquests vols es fan en tàndem amb un instructor que s’ocupa de tot, perquè tu només hagis de gaudir.

Pots trobar aquesta activitat a Arbolí, un poble que està a poc més d’una hora en cotxe de Conesa.

‘Desencadena la teva adrenalina!

# 4 Via ferrada

Una via ferrada és una modalitat d’escalada que està adaptada a persones inexpertes i fins i tot a nens. Es realitza juntament amb un monitor especialitzat que t’ajudarà en tot moment.

Pots fer-ho a les muntanyes de Prades i gaudir tant de les seves vistes com de la sensació de llibertat que vas a tenir quan estiguis realitzant l’activitat.

Qui sap? Pot ser aficions a l’escalada i trobis la teva nova passió, perquè hi ha vies ferrades situades per tot Espanya que et permetran conèixer nous llocs.

T’animes a provar-ho?

# 5 Ruta amb quad

Has provat alguna vegada anar a tota velocitat per una zona no urbana?

Et proposem que et desplacis a Penedès i lloguis un quad per fer una ruta entre boscos, vinyes, fangares i diferents senders que et donaran aquesta dosi d’aventura que has vingut buscant.

Hi haurà un monitor expert amb tu que et explicarà el funcionament del quad i que et guiarà pels camins en els quals pots circular.

Prepara’t per omplir-te de pols però sobretot, per gaudir!

Gaudir de l’interior de Tarragona és fàcil

Això és així, les coses com són!

celler conca barberà

I és que tenim la sort d’estar ubicats en un entorn preciós amb moltíssimes activitats per fer que estan a un tir de pedra si t’allotges a El Clos.

Només amb la quantitat de pobles medievals que pots visitar, ja hauries plans més que suficients, però volíem oferir-te amb aquest article una sèrie d’alternatives a les visites guiades que la nostra comarca pot oferir-te.

I és que també tens plans amb bicicleta, rutes a l’aire lliure en cellers, opcions de barranquisme … no acabaríem mai!

El que volem transmetre és que vinguis quan vinguis, sempre hi ha alguna cosa que fer, tant si vols relaxar-te com si vols un xut d’adrenalina.

Et veiem aviat per aquí?