Presentació del llibre de Lluis Foix a Conesa, El passat dia 20 de maig vàrem assistir a l’acte promogut per l’ajuntament de Conesa, de presentació del llibre ” La Marinada sempre a arriba” escrit pel gran periodista Lluis Foix.
Va ser un entretingut i entranyable acte, impregnat amb la presència, complicitat i interès de bastantes persones, algunes ja d’edat, que van gaudir i recordar anècdotes d’aquells anys en un breu repàs, amb la senzillesa, i el bon fer que caracteritza a l’autor.
Es tracta d’un llibre molt interessant en el qual queden ben plasmades les vivències de la postguerra a Rocafort de Vallbona, un petit poble de la Vall del Corb, per molta gent desconeguda, però ple d’encant i bellesa.
Vivències que de ben segur són molt semblants a les que es van viure en aquells anys en totes les comarques i regions del nostre país, i que van deixar la seva petjada en aquelles persones que la van patir.
Com bé diu l’autor ” El futur de les persones no està escrit, sinó que s’inventa dia a dia.
Però les teves arrels a la terra, a la família, als primers mestres, als primers amics, als avatars que et dóna la vida des de ben jove, no s’obliden mai. Són traços definitius marcats en el caràcter i en la trajectòria de tots.”  Us aconsello la seva lectura.