En altres destinacions turístiques, sempre hi ha alguna estació de l’any en què és la millor per viatjar, perquè no és el mateix visitar una estació d’esquí en plena muntanya a l’estiu, que desplaçar-se a la costa a l’hivern.

Cada lloc sol tenir un moment ideal de l’any en què s’aprofita més o menys tot el que el destí té per oferir-nos. Però, què pensaries si et diem que no hi ha cap moment clau en el que sigui millor viatjar a la Conca de Barberà?

El que llegeixes. Pots venir a Conca de Barberà durant tot l’any, ja que podràs gaudir de la seva bellesa i la seva història medieval en qualsevol moment.

En el cas que hi hagi alguna festivitat, esdeveniment o lloc en concret que t’agradaria visitar, llavors sí que és possible que depengui de dates. Però en general, la Conca de Barberà t’espera en qualsevol moment al llarg dels dotze mesos.

# 1 Festivitats populars

Si vols traslladar-te al passat i viure la llegenda de Sant Jordi a les teves carns, llavors no et pots perdre la Setmana Medieval de Montblanc, que té lloc al voltant del 23 d’abril, coincidint amb la festivitat de Sant Jordi.

blank

En el cas que estiguis per la comarca a l’estiu, deixa els dir-te que el quart cap de setmana d’agost té lloc la Festa de la Verema, a l’Espluga de Francolí. A més, allà és on està situada la «catedral del vi», un celler modernista construït en 1.913 en la qual podràs visitar el Museu del Vi.

Ja a la tardor, l’últim cap de setmana d’octubre pots participar a la Festa de la Castanya, a Vilanova de Prades.

# 2 Visites guiades 

El Monestir de Poblet, que és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, es pot visitar durant les quatre estacions. Si bé és cert que hi ha alguns dies concrets en què té un horari especial, s’ofereixen visites guiades durant els 12 mesos de l’any.

Reial_Monestir_de_Santa_Maria_de_Poblet_(Vimbodí_i_Poblet)_-_25-min

Si et ve de gust conèixer a fons Montblanc, és possible fer-ho durant tot l’any. No obstant això, les visites nocturnes amb el seu encant especial, només tenen lloc durant els mesos de juliol i agost, que es duen a terme els divendres.

Fora del període estival no tens garantida la possibilitat de fer la visita guiada nocturna. No obstant això, per preguntar no es perd res, oi?

# 3 Activitats a l’aire lliure 

Si estàs pensant en fer alguna ruta BTT o senderisme sol o amb la família, ja saps que la natura no té horaris; però, sí que hauràs de tenir en compte les temperatures.

No és el mateix una llarga caminada sota el sol d’agost, que sota el sol del mes d’octubre o de gener.

Tingues en compte que Conca de Barberà és una comarca d’interior i com a tal, fa anar temperatures fredes a l’hivern ia l’estiu, caloroses durant el dia i fresques de nit. Per tant, sempre que el teu vestimenta sigui l’adequada, vas a poder gaudir de tots els espais naturals que la nostra comarca té per oferir durant tot l’any a qualsevol hora.

# 4 Gastronomia 

Encara que alguns municipis de la comarca ressalten els seus aliments típics en les seves festes populars, és cert que pots trobar productes de la terra en botigues en qualsevol època.

Esteu poder gaudir sempre dels carquinyolis de l’Espluga de Francolí, del pa i la coca de Montblanc i dels alls de Belltall.

No obstant això, el que pot ser que sí que et costi trobar una mica més són els torrons, ja que és un producte més específic de l’època nadalenca.

Tota la resta està ben organitzat en botigues físiques per tota la zona perquè els turistes com tu, puguin assaborir les seves delícies típiques.

# 5 Vins i caves 

Els cellers de la Conca de Barberà també solen oferir visites guiades i tasts durant els 12 mesos de l’any, tot i que és més habitual que siguin només en caps de setmana.

La nostra recomanació és que escullis els cellers que vols visitar i et posis en contacte amb ells per traçar la ruta i així poder aprofitar al màxim la teva visita a la comarca.

El Clos és a prop de tot H2

S’ha acabat pensar que si véns a visitar-nos a El Clos no sabràs què fer. La multitud de plans que t’ofereix la comarca de la Conca de Barberà van a fer que no sigui fàcil decidir-entre un o altre.

blank

I ja que pots venir en qualsevol moment de l’any, et convidem a que triïs un dels nostres 5 apartaments en funció de les teves necessitats i vinguis a gaudir de les nostres instal·lacions, de l’entorn i de Conesa, el poble medieval en el qual estem ubicats i que també oferta visites guiades. Serà per plans!

Quan tindrem el gust de veure’t per aquí?