Als allotjaments rurals El Clos, ens agrada oferir les millors experiències als nostres clients, i per això avui parlem amb una bona amiga, la Maria Soler, una de les més professionals més estimades a la nostra Conca de Barberà.
La Maria Soler, molt coneguda per la seva anterior marca: “Al pot petit hi ha…”, és una cuinera de sentits, on en cada conserva que elabora busca l’exquisidesa com a principal objectiu, i on l’artesania i la qualitat dels productes es fonen per aconseguir un producte amb vocació de ser únic.

Des de fa uns mesos hi ha novetats importants com el canvi de marca, la inauguració del nou obrador a Santa Coloma, el desenvolupament de nous productes o la col·laboració amb El Clos. De tot això en parlem amb la Maria Soler amb la següent entrevista:

Maria, quins són els productes en els quals treballes actualment?
Doncs bàsicament treballo en conserves que podríem dividir en quatre categories: vinagres, chutneys, melmelades i gelees. De cada categoria hi ha diverses varietats.

Alguna novetat?
El producte que és novetat d’enguany són els vinagres sense sucre, però la novetat més important és la inauguració de l’obrador a la plaça major de Santa Coloma de Queralt. Encara que els nostres productes estan distribuïts a diverses tendes, ara tenim el producte també aquí.

blank

Ara que nomenes el nou Obrador, és fantàstic i no pot estar millor situat, oi?
Sí, estic molt contenta, és molt acollidor i estar a la plaça major de Santa Coloma de Queralt és ideal. Ara, a més d’exposar els productes puc configurar lots o realitzar tallers.

D’això ens interessa parlar, dels tallers. Segur que els clients de El Clos volen gaudir d’aquesta experiència.
Els tallers són genials perquè la gent s’ho passa molt bé!!. És ideal per parelles i per famílies, ja que els nens s’entretenen, és molt creatiu. Normalment proposem un taller de melmelades, on participem també d’un tast de diversos aliments combinats amb els chutneys, vinagres, etc… Després cada participant s’emporta la melmelada elaborada per ell mateix.

blank

Quan es fan els tallers?, quina seria la seva durada i preu?
Els tallers s’han de reservar prèviament, i solen ser els dissabtes i diumenges, matí o tarda. La seva durada és d’unes 3 hores i el preu està en uns 40 € per persona, però El Clos aplica uns descomptes que poden arribar fins al 50% per als seus clients, i també hi ha descompte per nens.

Diguem un exemple, quina melmelada faríem ara al taller?
Doncs, una de pera amb vainilla?

I què ens dius dels lots?
Els nostres productes també els pots comprar a altres tendes, però només aquí et farem un lot de productes propis, configurat a gust del client, que funciona molt bé per regals d’aniversari, de record de la comarca, detall de Nadal o per portar a un amfitrió que t’ha convidat a dinar.

Acceptes encàrrecs especials i personalitzats?

No és el més habitual, però sí que m’hi he trobat algun cop. L’altre dia una dona em demanava si podia fer-li una gelea de préssec, ja que ella en prenia quan era petita. Com que tenia els ingredients ho vaig provar i la veritat és que va sortir molt bé, i va quedar molt contenta.

Entenem que l’ingredient, la matèria prima, ha de ser de primera qualitat.
Sempre, indispensable. Cuido al màxim els detalls i la selecció d’ingredients. Només treballo amb fruita de proximitat: les peres i figues són de Lleida, els préssecs del Priorat…

I els mangos? 😉
Jajaja, no, evidentment els mangos no són d’aquí, ja que és fruita tropical

Moltes gràcies Maria, moltes felicitats i ens veiem en un dels teus tallers!
Gràcies a vosaltres, ha estat un plaer i salutacions als clients de El Clos

 

Podeu ampliar informació de la Maria Soler, l’art de la conserva a la seva web: https://mariasoler.cat/ i dels allotjaments El Clos a: https://elclos.com/